Werking Virulite Lichttherapie tegen koortslip

Licht is ontzettend belangrijk voor ons lichaam en stuurt een groot aantal lichaamsfuncties en gedragingen aan. Licht bestaat uit verschillende kleuren. Deze kleuren worden uitgedrukt in golflengtes (nanometer). Er wordt al vele decenia onderzoek gedaan naar de werking van specifiek licht om gedragingen, functies, aandoeningen en ziektes postief te beïnvloeden. Lichttherapie (bij huidaandoeningen ook wel bekend als fototherapie) is tegenwoordig dan ook niet meer weg te denken uit de regullere geneeskunde.

Virulite stimuleert immuunreactie

De Virulite is het resultaat van jarenlang wetenschappelijk onderzoek naar het therapeutisch effect van specifieke golflengtes van licht op een koortslip. Men heeft ontdekt dat infrarood licht dat rond een goflengte van 1072 nanometer is gecentreerdVirulite led, een krachtige therapeutische werking heeft.

Als de weerstand in het lichaam tegen het koortslipvirus daalt door factoren als o.a. UV-licht, menstruatie, wind, vermoedheid, koorts krijgt het virus de ruimte om weer toe te slaan. Het infrarood licht doodt het virus niet, maar stimuleert een lokale immuunreactie waardoor het lichaam op natuurlijke wijze de strijd aangaat met het koortslipvirus. Het therapeutisch effect werd duidelijk aangetoond in klinisch onderzoek dat in een ziekenhuis in Noordoost-Engeland werd gedaan. In het onderzoek werd vijf keer per dag plaatselijk aangebrachte aciclovir vergeleken met licht op 1072 nanometer. Deze behandeling met onzichtbaar infraroodlicht halveerde de genezingstijd van koortslippen in vergelijkbaar met plaatselijk aangebrachte aciclovir. De mensen die aan klinisch onderzoek deelnamen, meldden een significante afname van de uitbraakfrequentie van koortslippen op de behandelde plaats, en tevens een snelle afname van de pijn en tintelingen die normaliter met de uitbraak van een koortslip gepaard gaan.

Onzichtbaar licht zichtbaar

Het infrarood licht is niet zichtbaar voor het menselijke oog. Oudere digitale camera's kunnen het licht overigens wel waarnemen. Activeer de camera van je mobiele telefoon en houdt deze voor een geactiveerde Virulite. Via het beeldschem van je camera zal je een paarsachtig licht waarnemen. LET OP! Nieuwere camera's, bijvoorbeeld van een iPhone, hebben een infraroodfilter, waardoor dit 'truukje' niet werkt.

tevredenheidsgarantie koortlip