Veel gestelde vragen

 Een overzicht met veel gestelde vragen. Neem contact met ons op indien je vraag of vragen hieronder niet wordt beantwoord.

Vragen en antwoorden

Hoe kan Virulite mijn koortslip genezen?

Virulite maakt gebruik van krachtig infrarood licht op 1072 nanometer golflengte. Het licht van de Virulite heeft geen invloed op het virus zelf, maar ‘boost’ het lokale immuunsysteem dat verantwoordelijk is voor de bestrijding van het virus. Tevens is bekend dat het licht een rol speelt bij het genereren van antioxidanten in de cellen

Waarom helpt gewoon zonlicht niet bij koortslip?

Zonlicht bevat UV (ultraviolet) licht wat juist de uitbraak van een koortslip kan uitlokken. In Nederland bevat zonlicht (zelfs in de zomer) te weinig licht op 1072 nanometer golflengte om effectief te zijn.

Gaat het virus weg met Virulite?

Nee, er zijn nog geen medicijnen of behandelingen beschikbaar die daadwerkelijk het koortslip-virus doden. Virulite stimuleert een lokale immuunreactie waardoor de koortslip vaak zelfs helemaal niet meer doorbreekt of snel verdwijnt als deze al is uitgebroken.

Werken ook andere golflengtes van licht tegen een koortslip?

Nee, in de afgelopen 10 jaar hebben wetenschappers de verschillende golflengtes (kleuren) van licht in het zichtbare en onzichtbare spectrum onderzocht en ontdekte dat alleen licht op 1072 nanometer in staat is om de immuunreactie te versterken waardoor een koortslip voorkomen kan worden en sneller kan laten herstellen. Andere golflengtes van licht kunnen een koortslip zelfs verergeren of veroorzaken.

Werkt de Virulite met warmte?

Nee, de Virulite werkt niet op basis van warmte. Een behandeling doet geen pijn en gaat niet gepaard met bijwerkingen.

Kan ik Virulite ook combineren met een koortslipcrème of zalf?

Ja, dat kan. Wij adviseren je dan eerst de Virulite te gebruiken voordat je de crème gebruikt.

Is het veilig om het apparaat bij kinderen te gebruiken?

De Virulte kan veilig bij kinderen worden gebruikt, met dezelfde behandelingstijd van 3 minuten.

Zijn er bijwerkingen?

Er zijn geen bijwerkingen of complicaties gedocumenteerd.

Hoe zit het met de plaats van de koortslip?

Het onzichtbare licht dat bij de Virulite wordt gebruikt, dringt relatief gemakkelijk door de huid heen, en behandelt koortsblaasjes in de neus, aan de binnenkant van de lippen en op het gezicht dan ook even effectief als koortsblaasjes aan de buitenkant van de lippen.

Kan de Virulite voor koortsblaasjes van de huid (been, billen, etc.) worden gebruikt?

Herpes van de huid zou in theorie op de Virulite moeten reageren, maar dit is niet klinisch onderzocht. Wij adviseren dagelijkse behandelingen gedurende 4 opeenvolgende dagen.

Hoe zit het met herpes van de geslachtsorganen?

Deze aandoening wordt door het herpes-simplexvirus type 2 veroorzaakt. Als het licht rechtstreeks op het gebied met de blaasjes kan worden aangebracht, zou het theoretisch werkzaam moeten zijn, maar er zijn geen klinische onderzoeken gedaan om dit bevestigen. Wij adviseren dagelijkse behandeling gedurende 7 dagen.

Hoe zit het met mondzwerenen aften?

Hoewel deze data nog niet is gepubliceerd, zijn 2 behandelingen per dag gedurende 2 dagen effectief gebleken in de behandeling vanmondzweren en aften.

Ik kan het licht van de Virulite niet zien

Licht op 1072 nanometer golflengte is onzichtbaar voor het menselijke oog. Honden en katten kunnen het licht wel zien alsmede digitale camera’s! Activeer de fotocamera van bijvoorbeeld je mobiele telefoon en houdt deze voor de geactiveerde lampjes van de Virulite. LET OP! Nieuwere camera's, bijvoorbeeld van een iPhone, hebben een infraroodfilter, waardoor dit 'truukje' niet werkt.

Helpt de Virulite tegen pijn?

Een koortslip kan gepaard gaan met heftige pijn. Uit onderzoek met de Virulite blijkt dat de pijn bij de meeste gebruikers binnen de 3 minuten durende behandelingscyclus vrijwel volledig is verdwenen.

Hoe lang gaat het apparaat mee?

De technische garantie op een Virulite bedraagt drie jaar. LEDs staan bekend om hun lange levensduur van wel 100.000 branduren, dus die zullen niet zomaar kapot gaan.

Hoe weet ik of de LEDs licht uitstralen?

Licht op 1072 nanometer golflengte is onzichtbaar voor het menselijke oog. Honden en katten kunnen het licht wel zien alsmede oudere digitale camera’s! Activeer de fotocamera van bijvoorbeeld je mobiele telefoon en houdt deze voor de geactiveerde lampjes van de Virulite. Nieuwere camera's zoals van bijvoorbeeld een iPhone hebben een infraroodfilter, waardoor dit 'truukje' niet werkt.

Heeft de Virulite batterijen nodig?

Ja, de Virulite wordt geleverd met een batterij waarmee ongeveer 20 koortslipaanvallen kunnen worden behandeld. Vervolgens dien je de batterij te vervangen. Let op, koop hiervoor de juiste batterij: 9Volt van het type MN1604 /  6RL61 (o.a. Duracell).

Kan ik de Virulite ook in de winkel kopen?

Nu nog niet en het is maar de vraag of winkels en/of drogisterijen de 180-dagen-tevredenheidgarantie willen overnemen. Maar waarom in de winkel kopen als u de Virulite ook eenvoudig en snel via Virulite.nl kunt bestellen? Vandaag voor 21.30 besteld, morgen in huis!

Zijn er andere lichttherapielampen tegen koortslip verkrijgbaar?

Ja, er is nog een apparaatje beschikbaar. Deze werkt op een andere wijze dan Virulite. Over de werking en effectiviteit van dat apparaat is echter GEEN gepubliceerd wetenschappelijk onderzoek beschikbaar. Vraag maar na. De aankoop van een Virulite gaat daarbij gepaard met een 180-dagen-tevredenheidsgarantie. Dit zegt genoeg.

Wordt Virulite vergoed door mijn zorgverzekering?

Nee, net als een anti-koortslipcremè en/of zalf wordt Virulite niet vergoed door de zorgverzekering.

Neem contact op met onze klantenservice als je vraag of vragen hierboven niet worden beantwoord.

tevredenheidsgarantie koortlip