Symptomen van een koortslip

De eerste symptomen van een koortslip zijn tintelingen en kloppend of branderig gevoel rondom de lippen. De huid wordt rood, zwelt op en er ontstaan pijnlijke blaasjes gevuld met vocht. Na verloop van tijd zullen deze blaasjes openspringen waardoor het vocht uit het blaasje stroomt en er een koortslip virulitewondje ontstaat. Op het wondje ontstaan korstjes, veelal gelig van kleur. Na een paar dagen valt dit korstje er vanzelf af en is weer een gave huid zichtbaar.

Een koortslip kan ook gepaard gaan met symptomen van algehele malaise, moeheid, prikkelbaarheid en koorts.

Vervelend, pijnlijk en gênant

De symptomen van een koortslip worden als zeer vervelend en pijnlijk ervaren. Een koortslip komt altijd onverwacht en ongelegen. Mensen met een koortslip ervaren de infectie vaak als gênant. Sommige mensen schamen zich zo erg, dat zij hun sociale leven bij een koortslipaanval aanpassen, waarbij afspraken worden afgezegd of verplaatst.

Symptomen kunnen lang aanhouden

De symptomen van koortslip zijn meestal na 8 tot 12 dagen weer verdwenen. Het openbijten van de blaasjes of het verwijderen van de korstjes met je handen zorgt er meestal voor dat het langer duurt voordat de symptomen zijn verdwenen, aangezien het wondje dan besmet kan worden met andere bacteriën.

tevredenheidsgarantie koortlip