Koortslip - Herpes Labialis

Een koortslip, ofwel herpes labialis, is een virusinfectie van de huid op of rondom de lippen. De koortslip begint met symptomen als tintelingen, jeuk en een branderigheid van de huid. Vervolgens zwelt de huid op, wordt rood en er ontstaan kleine pijnlijke blaasjes. Koortslip behandelingNa enkele dagen drogen de blaasjes in tot korstjes. Na ongeveer 8 tot 12 dagen is de lip meestal weer helemaal genezen. Het is kenmerkend voor een koortslip dat deze met enige regelmaat terugkomt.

Een koortslip wordt veroorzaakt door het herpes simplex virus en is zeer besmettelijk. Besmetting vindt plaats door een zoen of ander (sexueel) lichaamscontact. Als je eenmaal besmet bent draag je het koortslipvirus het hele leven mee.

Schaamte

Veel mensen schamen zich voor het hebben van een koortslip, omdat de infectie zo duidelijk en prominente op het gezicht aanwezig is. Een koortslip is in principe niet gevaarlijk voor de drager, maar kan wel levensbedreigend zijn voor baby's. Ook als je tijdens je zwangerschap een koortslip krijgt is het zeer verstandig dit direct te melden aan de verloskundige.

Een koortslip wordt vaak behandeld met antivirale crème of zalf. Als je een ervaren gebruiker bent van deze middelen, dan is de kans groot dat je zelf de matige werking van deze middelen hebt ondervonden. Een zalf of crème zal het koortslipvirus nooit doden.

Een nieuwe en effectieve koortslipbehandeling wordt geboden door Virulite. Virulite lichttherapie kan een koortslip voorkomen en laat de koortslip sneller genezen als de blaasjes zich toch al hebben gevormd.

tevredenheidsgarantie koortlip