Koortslipbehandeling met antivirale crème of zalf

Tot op de dag van vandaag resulteert een behandeling van koortslip vaak in teleurstelling. Vaak kiest men voor eenHerpes Labialis koortslipbehandeling met crèmes die aciclovir of penciclovir bevatten. Deze crèmes, die in de praktijk maar zeer matig effectief blijken te zijn, moeten maar liefst 5 tot 8 keer per dag op de koortslip worden aangebracht. Dit is vaak geen haalbare kaart, waardoor de koortslipbehandeling bij voorbaat gedoemd is te mislukken. Naast de mogelijke bijwerking zoals een licht stekend, branderig of verdoofd gevoel is het noodzakelijk om de behandeling van de koortslip direct in het beginstadium van tintelingen te starten. Als je pas begint met smeren als de blaasjes waarneembaar zijn heeft de behandeling geen zin meer.

Behandelrichtlijnen: crème weinig effectief

De effectiviteit van veel crèmes die bij koortslip zouden moeten helpen staat wetenschappelijk ter discussie. De behandelrichtlijnen van het Nederlandse Huisartsen Genootschap (NHG) of het Farmacotherapeutisch Kompas van het College voor Zorgverzekeringen (zoek op 'koortslip') benadrukken de nauwelijks aanwezige effectiviteit van dergelijke koortslipbehandelingen. De kans is groot dat ook jij ervaring hebt met deze antivirale crèmes. En? Heeft het bij jou goed geholpen?

Duur en beperkt houdbaar

Een ander groot nadeel van de crèmes zijn de kosten. De crèmes zijn beperkt houdbaar zijn eigenlijk alleen geschikt voor een enkele koortslipbehandeling. Nadat een verpakking is geopend is het slechts 3 maanden houdbaar, omdat dan de chemische samenstelling door zuurstof verandert.

Wanneer de koortslip al is opgekomen kan eventueel ook crème met zinksulfaat of zinkoxide gebruikt worden. Deze zouden jeukstillend en indrogend moeten werken. Ook hier is het nadeel van veelvuldig smeren op een dag van toepassing. Ook cosmetisch is het gebruik van een zinkoxide niet heel aantrekkelijk omdat het wit uitslaat op de lippen.

NIEUW! Virulite Lichttherapie

Stop met smeren en bestel vandaag nog een Virulite. Met Virulite Lichttherapie ga je op veilige, natuurlijke en effectieve wijze de symptomen van een koortslip tegen. Tevredenheidsgarantie ViruliteIn een klinisch onderzoek, waarin Virulite werd vergeleken met het gebruik van de antivirale zalf aciclovir, werd aangetoond dat de genezingstijd van een koortslip behandeld met Virulite 50% korter is dan een koortslip behandeld met aciclovir. Deze studie is gepubliceerd in het Journal of Clinical and Experimental Dermatology, een officieel tijdschrift van de British Association of Dermatology.

Om de hoge werkzaamheid van Virulite te benadrukken gaat de aankoop van deze nieuwe koortslipbehandeling gepaard met een 180-dagen-tevredenheidsgarantie! Niet tevreden binnen een half jaar na aankoop, stuur dan de Virulite naar ons terug. 180 dagen!!!!

tevredenheidsgarantie koortlip